måndag 11 mars 2013

Lokalproducerat och behov av kylbil !

 


Marknaden växer och intresset för lokalproducerat är mer i ropet än på många år. Kunder ställer allt högre krav på bra produkter och närproducerat..... Coolibox har en produktflora som löser små producenters kyl och frys transporter utan att äga en kylbil. Våra boxar ställer man enkelt in i nästan vilket fordon som helst och ansluter till 12V uttaget. I köket/ livsmedelslokalen kör man på 230V. Därmed får man ett extra kylutrymme vid tillfälliga toppar.

Kontakta oss:
Så hjälper vi ert företag att hitta rätt lösning.
 
Michael / Coolibox AB
 
Gårdsproduktion, ekologiskt, kött, ost, livsmedel, kylda varor, matkassar, kylkedjan,

tisdag 5 mars 2013

Lite om kyltransporter




Vi har tagit en titt på bestämmelserna för transport av kylvaror och en inte allt för djärv gissning är att det nog syndas en hel del på sina håll... för hur många har fullständig koll på vad som gäller! Vintertid erbjuder förstås transporter av kylvaror inga större problem. Snarare gäller det att förhindra att lasten djupfryses...Men sommarvärmen ställer krav på alla led i livsmedelskedjan, inte minst på de bilar Som används för transporterna. För fjärrtransporter har reglerna länge varit glasklara: ”Fjärrtransport av kylvaror får endast ske med specialutrustade kylfordon som under hela transporten kan hålla temperaturen i transportutrymmet under den högsta temperatur som anges på förvaringsanvisning eller i livsmedelsverket föreskrifter”. Så sker också dessa transporter i specialbyggda långtradare med kylaggregat, som vi ser på Europavägarna.


Michael / Coolibox AB
 
 
transportbox, transportlåda, catering, kyltransport, låda,12, 24, 220, v, volt, box, bil, personbil, transportbil, kylbil, waeco, gårdsproducent, matkasse, transport,